mobil logo 2

Optima - prisvärda takskjutportar av hög kvalitet

Lär känna vår basmodell
Gator Optima!

Robust och mycket pålitlig, dag efter dag, år efter år.

Den här porten är fullt jämförbar med de största leverantörernas "budgetmodeller" men till ett betydligt mer behagligt pris!

Vi svarar dig så fort vi kan och vår absoluta målsättning är svar samma dag (vardagar 9-17). Under kontorstid kan du ofta få svar inom en timme.
Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen!

Fullisolerad takskjutport för vårt klimat, men passar lika bra till ouppvärmda garage

  • Vädertätningar i beständigt EPDM-gummi runt om hela porten.
  • 40 mm tjock lackerad, galvaniserad stålplåtpanel med isolering av freonfritt polyuretanskum. Panelernas tjocklek ger vridstyvhet, vilket innebär att porten också är mycket lämplig för ouppvärmda garage
  • Gummilist i varje panelskarv för att förhindra kallras mellan panelsektionerna

Inbrottssäker

Takskjutport av stålplåt. Svår att forcera. Takskjutport av stålplåt. Svår att forcera.
  • En takskjutport utrustad med en portöppnare från oss behöver inget manuellt lås. Motorn i sig fungerar som ett mekaniskt motstånd, vilket gör det i praktiken omöjligt att öppna porten.
  • En takskjutport utan portmotor utrustas med ett manuellt bygel- eller vajerlås, låscylinder inklusive tre nycklar. Europacylinder.
  • I korta drag är det mycket svårt att forcera en takskjutport utan att föra en hel massa oväsen. Man kan köra in en bil i porten för att få upp den, eller såga i den. Men de flesta med illasinnade avsikter väljer nog hellre ett lättare objekt.

 

Säkerhetsdetaljer och CE-godkännande

Fallskydd fjäderbrott, godkänt av SP i Sverige Fallskydd fjäderbrott, godkänt av SP i Sverige
  • Fallskyddsmekaniken skyddar mot fjäderbrott så att en port aldrig kan falla mer än ett par decimeter. Det är osannolikt att en port faller (om den är fackmannamässigt monterad och underhållen), men om olyckan ändå är framme finns mekaniken där som skydd.
  • Panelernas utformning är utformade med fingerklämskydd. Det går alltid att klämma sig, men med den här lösningen kan man bara klämma fingertoppen och får behålla fingrarna intakta.
  • Löprullarna på Optima är enkelrullar. De kan utrustas med PVC-skor vars uppgift är att "skjuta" tex ett finger framför sig så att man hinner dra bort handen.
  • CE-godkänd och testad av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Titta också på våra paneltyper och -färger, men glöm inte att fylla i formuläret uppe till höger först, så kanske du hinner få offerten innan du har valt färg på porten!

Vi svarar dig så fort vi kan och vår absoluta målsättning är svar samma dag (vardagar 9-17). Under kontorstid kan du ofta få svar inom en timme.
Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen!