mobil logo 2

Portöppnare

Klämskydd är standard på alla våra portöppnare

Portmotor, garageportöppnare, automatisk garageport....
Kärt barn har många namn. Men vi föredrar att kalla motorerna som rubriken anger.

De flesta portar (det vill säga takskjutportar och vipportar) kan med enkla modifikationer konverteras från manuell till automatisk garageport. Det avgörande är att det finns tillräckligt med utrymme mellan den öppna porten och innertaket.
Till takskjutportar finns det två typer av motorer - axelmonterade samt takmonterade. På den här sidan kommer vi att fokusera på de takmonterade, då det är den absolut mest vanligen förekommande portöppnaren till takskjutportar.

Dessa portöppnare är alltså kedje- eller remdrivande motorer vilka monteras i taket ovanför portens öppna läge. Konstruktionen innebär att en kedja eller rem löper i en räls vars ena ände fästs på innerväggen ovanför portöppningen och den andra änden av rälsen fästs i taket ca tre meter in i garaget. I samma ände av rälsen sitter också själva motorn upphängd.

Kedjan/rälsen är sammanbunden av en släde, vari man fäster en dragarm som är kopplad det översta portbladet.
Vips - nu är porten eldriven. Använd en fjärrkontroll så blir det hela ännu mer bekvämt.

Gatolift, vårt eget märke från vår fabrik i Polen. Gatolift finns för både mindre portar (SM600) och för större portar (S1000+).
Berner Torantriebe - tyska motorer av mycket hög kvalitet. Berner producerar också för Hörmann, som då säljs som Hörmanns egna produkter.

Portöppnare för den ekonomiskt sinnade

Vårt eget märke Gatolift, finns för både mindre och större portar. Gatolift portöppnare är slitstarka och pålitliga och vi har installerat hundratals av dessa portmotorer runt om i Mellansverige. Hållbar och robust portmotor, dessutom med smarta funktioner.

Det finns flera trevliga tillbehör till dessa portmotorer, exempelvis trådlösa kodlås (monteras utanför garaget och gör så att du kan komma in i garaget med en kod även om du inte har en fjärrkontroll till hands), fingeravtrycksscanner, fotoceller för ökad säkerhet mm.

Portöppnare för finsmakaren

Vårt premiummärke Berner, en av de marknadsledande tyska tillverkarna av portautomatik som också säljer portmotorer till Hörmann under deras eget varumärke. Berner portöppnare är "high-end" och kännetecknas av mycket hög kvalitet samt en mängd innovationer inom bl a säkerhet, design, funktion och energibesparing.

I vårt sortiment av Berner portöppnare finns allt man kan tänka sig för både mindre konsumentportar men också för de riktigt stora garagen med många fordon och många cykler per dygn. Till dessa portmotorer finns naturligtvis en mängd tillbehör, alltifrån fjärrkontrollen utformad för att passa i bilens 12-V uttag till system med passerkort och trafikljus.

Oavsett vilket märke du väljer att köpa av oss, så är de noga utvalda och beprövade. Vi vill bara sälja och montera produkter som vi tycker om och som vi vet fungerar i din vardag.