mobil logo 2

Takskjutportar som bara funkar. Du kan få den naturell eller extra allt.

Takskjutport är den idag vanligaste vanligaste lösningen när det gäller ny port till antingen renovering eller nybyggnation. Genom att klicka på respektive bild här bredvid, kan du se egenskaperna för respektive produktserie.

Serien Optima är en takskjutport för konsumentsektorn och serien IND40 är kommersiella industriportar.

Kvalitetsmässigt står sig våra portar mycket väl på marknaden och om du tillhör dem som inte vill betala en massa extra för att finansiera fina kontor och dyra direktionsbilar så tycker vi att du ska titta närmare på våra alternativ!

Vi är stolta över våra takskjutportar och vi har massor med nöjda kunder som är glada att de valde just oss som leverantör.

Takskjutport konsument

Robusta och säkra takskjutportar till rätt pris. Täcker de flesta behov.

Takskjutport industri/kommersiell

Industriklassad takskjutport med hårdvara framtagen för oavbrutet bruk i tuffa miljöer.

Det här vill du leta efter hos en riktigt bra takskjutport

Mekaniskt fallskydd på en av våra industriportar IND40. Mekaniskt fallskydd på en av våra industriportar IND40.

Det finns några viktiga saker att tänka på vid köp av takskjutport. Den ska sitta uppe och fungera klanderfritt under många år framöver. För att det ska infrias i praktiken bör du tänka på följande:

  • Välj en design som fungerar också om fem eller tio år.
  • Se efter din takskjutport. Det finns enkla serviceåtgärder du kan vidta själv med jämna mellanrum, alltifrån tvättning och vaxning till smörjning av detaljer.
    Det kan också vara klokt att teckna ett serviceavtal med oss. Mot en mindre årlig avgift kommer vi då att utföra service en gång per år samt rekommendera dig att byta eventuella slitdelar i förekommande fall. Du förlänger också din garanti på detta sätt.
  • Välj en leverantör som har en multinationell tillverkare i ryggen, som PORTFIRMAN.se. Då säkerställer du att det alltid går att få tag i reservdelar till din takskjutport, ofta på nära håll och med korta leveranstider.
  • Välj en leverantör som inte sparar in på materialkostnader och säljer takskjutportar, skenor, vajrar och beslag av för klen dimension.

Beträffande livscykeln för en takskjutport så pratar man ofta om antal cykler (öppning/stängning).
Men för att ge en ledtråd om ungefärlig livslängd så kan man säga att en takskjutport som får rätt underhåll bör vara funktionsduglig i minst 20 år.
Det förutsätter dock att porten får en någorlunda regelbunden service och översyn. Slitdelar, som fjädrar och vajrar som är särskilt utsatta, kan behöva bytas tidigare.

Slitdelar som t ex torsions-/vridfjädrar belastas olika hårt beroende på hur ofta de används och hur mycket de får jobba, men de har ofta en livslängd på över 10-15 år. Andra komponenter, som t ex vajrar, kan behöva bytas tidigare. Allt efter hur porten används.

Du kan emellertid vara helt säker på att de komponenter som ingår i våra takskjutportar är väl dimensionerade för respektive användningsområde och tillhör bland det bästa i kvalitet som du kan komma över på marknaden.
Det borgar vi för.