mobil logo 2

Nya garageportar, utföranden

Gator takskjutport, Smalpanel. Gator takskjutport, Smalpanel.

Gator Smalpanel

Finns i standardfärgerna Vit 9002, Brun 8014, Silver 9006 samt Antracitgrå 7016. Övriga färger eller träfoliering i Ek, Valnöt eller Mahogny finns som tillval.

Den liggande "panelen" är 10-12 cm bred, beroende av hur hög porten är

Gator takskjutport. Bredpanel. Gator takskjutport. Bredpanel.

Gator Bredpanel
Finns i standardfärg Vit 9010 och Antracitgrå 7016. I övriga färger och med träfoliering i Ek, Valnöt eller Mahogny mot tillägg.

Den liggande "panelen" är 25-30 cm bred, beroende av hur hög porten är.

Gator Slätpanel Gator Slätpanel

Gator Slätpanel
Finns i standardfärgen Silver 9007, samt som tillval i övriga färger eller med träfoliering i Ek, Valnöt eller Mahogny.
Varje panelsektion är 50-60 cm hög, beroende på hur hög porten är.

Paneltyper på våra takskjutportar

  • Smalpanel: liggande panel där varje ribba är 10 cm bred. Textur/yta: Orangepeel
  • Bredpanel: liggande panel där varje ribba är 25 cm bred. Textur/yta: Woodgrain
  • Slätpanel: helt släta portblad (skarvarna mellan portbladen har ett inbördes avstånd på 50-60 cm beroende på portens höjd). Textur/yta: Slät yta

Färgval

Gator takskjutport - garageport i sandwichkonstruktion:

Sandwich-principen Sandwich-principen

Gator garageportar är av typen takskjutportar (på engelska; sectional garage door), och är uppbyggda av galvaniserad och lackerad stålplåt i en sandwichkonstruktion, isolerat med 40 mm polyuretanskum.

Takskjutportens princip är att den monteras på insidan av garageväggen, med en överlappning av en-två centimeter. Där löper den sedan upp och ner på vertikala och horisontella skenor.
De horisontella skenorna hamnar lika högt upp som portens öppning och sträcker sig ca portens öppningshöjd + ca 50 cm in i garaget.

 

En Gator garageport är designad med fingerklämskydd på panelen och utrustad med fallskydd om en vajer skulle gå av. Portmotorerna har sensorer för onormalt motstånd, vilka kan stoppa eller reversera portrörelsen om något föremål är i vägen för porten.

Du kan också höja säkerheten ytterligare genom att installera fotoceller som känner av om en person eller något föremål är i vägen för portbladet.

 

Garaget väderskyddas genom portens tätningslister runtom. I portbladets nederkant sitter en mjuk, oval gummilist som sluter väl tätt mot ditt plana garagegolv. Om golvet är lite ojämnt eller inte i våg, kan man köpa till en golvlist med fall som konstruktionslimmas mot plattan och fungerar som en extra vind- och vattenbarriär.

 

Våra garageportar finns i flera olika utföranden och färger samt med fönster som tillval. Det finns också flera varianter på låsning, motorstyrningar, monteringar vid låg invändig takhöjd etc. En eldriven garageport är inte lyx - det är vardagslyx!

 

Gator är en europeisk kvalitetsport, inte att förväxla med många av de asienimporter som förekommer på marknaden. De är välkända över hela Europa för sina välgjorda och kvalitativa dörrar och portar för privatpersoner och rörelser. Vi importerar garageportarna med ensamrätt direkt från fabriken, vilket gör att vi kan hålla lägre priser än många kollegor i branschen.
Då vi är en liten aktör har vi också låga overheadkostnader, som i sin tur hjälper oss att hålla priserna lägre.

 

Våra garageportar är CE-märkta och testade av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (tidigare Statens Provningsanstalt).

U-värde på panelsektionerna är 0,9 W/m2K  och på uppmonterad port är U-värdet 1,4 W/m2K.
Observera att en del säljare endast redovisar U-värdet på panelsektionen och inte på den uppmonterade porten, vilket ger en felaktig bild av att deras portar skulle vara bättre isolerade än andra.